Про-Фарма FB Youtube

Бажання одне - позбутися вошей швидко, назавжди і без наслідків

Педикульоз – захворювання, пов'язане з появою вошей на волосяній частині голови. У стародавні часи вважалося, що воші - вихід негативної енергії з організму. Зараз доведено, що це - паразитарне заразне захворювання, яке може передаватися побутовим шляхом, незалежно від соціального статусу і благополуччя людини.

 

Як позбутися вошей?

 

Воші - паразити, які харчуються шкірою волосяних цибулин і кров'ю. Страшні вони не стільки своєю присутністю, скільки захворюваннями, що ними переносяться - тифом, туберкульозом, будь-яким інфекційним захворюванням. Ніхто не застрахований від попадання в волосся гниди або самого паразита. І вже коли так сталося, треба почати невідкладне лікування. Найпростішими і споконвіку використовуваними методами на Русі були:

 

 

  1. Поголити голову;
  2. Промити;
  3. Ростити волосся без комах.

 

 

Також застосовувався скіпідар, бензин, інша масляниста рідина. Тоді технологія позбавлення від паразита виглядала так:

 

 

  1. Масляною рідиною заливалася голова;
  2. Одягався непроникний, наприклад, поліетиленовий ковпак;
  3. В такому стані людина сиділа кілька годин;
  4. Після чого це все змивалось водою;
  5. Волосся вичісувалось частим гребінцем.

 

 

Як позбутися вошей за один день

 

 

Приблизно на цій методиці тримаються і всі медикаментозні рішення позбавлення від вошей:

 

 

  1. Спреї від вошей;
  2. Олії;
  3. Креми;
  4. Шампуні;
  5. Розчини;
  6. Мазі та ін.

 

 

Величезне розмаїття медикаментів від вошей можна знайти в будь-якій аптеці. Принцип дії приблизно один і той же:

 

 

  1. Рідиною або маззю покривають волосяну частину голови;
  2. Склад мазі направлений на умертвіння паразита;
  3. Тримають цю суміш на голові до 1 години;
  4. Бажано без доступу повітря, тобто надівши поліетиленову шапочку;
  5. Ретельно змивають отруйні хімікати, які знаходяться в тій чи іншій кількості в будь-якому засобі від педикульозу;
  6. Вичісують ретельно частим гребінцем волосся, щоб видалити навіть мертвих паразитів і гнид.

 

 

Як правило, якщо все робити ретельно і по інструкції, досить буде одного разу і воші зникнуть за один день. Але важливо - по інструкції. Не варто старатися і, наприклад, тримати засіб на голові довше визначеного в інструкції часу. Можливо, це зашкодить шкірі голови і негативно позначиться на складі волосся.

 

 

Позбутися від вошей швидко і назавжди

 

 

Якщо вам потрібні гарантії того, що паразити покинули вашу голову і вже ніколи не повернуться, можете повторити ту ж процедуру через 2-3 дні. Застосовуйте сертифіковані мазі і креми, щоб не нашкодити шкірі голови і не викликати випадіння волосся або ослаблення їх росту. Не варто зловживати засобами від педикульозу, в їх складі багато шкідливих мікроелементів. Краще сходити до лікаря і переконатися, що проблеми більше немає, ніж для профілактики (так, про всяк випадок) знову застосовувати сильнодіючу речовину.

 

 

Варто пам'ятати, що педикульоз - це хвороба. І не треба соромитися, якщо все ж ця доля вас не оминула. Довірте здоров'я дерматологу, а не експериментуйте зі скіпідаром або оліями. Щоб ефективно позбутися вошей і не нашкодити волоссю, лікар проведе діагностику і знайде для вас індивідуальний - максимально ефективний засіб в залежності від особливостей фізіології, будови волосся, віку, наявності або відсутності інших захворювань.

 

 

А якщо вам соромно, то знайдіть засіб від вошей самостійно і зробіть все по інструкції. Тоді "непрохані гості" - паразити - зникнуть хай не з першого, але з другого разу застосування засобу, - обов'язково. Придбайте чистий гребінець і прочешіть волосся ретельно - пасмо за пасмом. Тут поспіх ні до чого.

 

Залишити відгук