Про-Фарма FB Youtube

Як вибрати гребінь від вошей?

Основна проблема, пов'язана із зараженням вошами - це швидке розмноження цих комах і живучість їх яєць - гнид. За один цикл життя (30-40 днів) самка здатна відкласти до півтори сотні гнид. При цьому одного-двох яєць досить, щоб вилуплені з них комахи спровокували рецидив педикульозу. Тому найважливіша процедура в боротьбі з вошами - вичісування не тільки самих «окупантів», а й їх яєць. Для цього існують спеціальні густі гребені.

 

Способи боротьби з вошами

 

«Хто про що, а вошивий про лазню». Це прислів'я - свідоцтво того, що ще багато століть тому з цими паразитами намагалися боротися за допомогою гарячої води і пари. Дійсно, воші гинуть при тривалому впливі як високих, так і низьких температур, однак по-справжньому згубна лазня тільки для дорослих комах: личинки і гниди більш живучі.

Найпопулярніший засіб від вошей, що з'явився на початку минулого століття - це дустовое мило - миючий засіб з додаванням пестициду ДДТ. Ця речовина - сильний токсин, який роз'їдає оболонки гнид і швидко вбиває вошей. Пізніше ДДТ був заборонений, визнаний небезпечним не тільки для шкідників і паразитів, а й для людей.

Більш м'яким і щадним засобом від вошей було мило з березовим дьогтем, яке містить багато похідних фенолу - для комах вони згубні. Однак дігтярне мило практично безсиле проти гнид; крім того, такий засіб доводилося використовувати кожен день протягом тижня-двох, що сучасна людина дозволити собі не може.

 

Сьогодні з вошами борються за допомогою як хімічних, так і натуральних засобів; особливо ефективними зарекомендували себе препарати на основі ефірних олій. Вони діють м'яко і в той же час допомагають впоратися з проблемою буквально за кілька процедур. Але і після них гнид і вошей обов'язково потрібно вичісувати. Це робиться над розстеленою білою тканиною або папером за допомогою частого гребінця або спеціального гребінця.

Найкраща стратегія при знищенні вошей і гнид - поєднання хімічного та механічного впливу: спочатку обробити волосся засобом від комах, а потім ретельно вичесати гребінцем мертвих паразитів і їх яйця.

 

Як вибрати гребінець для вичісування вошей

Картинки по запросу comb against lice

Лікування і профілактика педикульозу значно спрощується, якщо правильно вибрати гребінець для вичісування гнид. Використовувати для цих цілей звичайний гребінець безглуздо: він занадто рідкий, і вичесати з його допомогою всіх гнид і комах неможливо. Гребінь для вичісування вошей повинен бути густим, з закругленими на кінцях зубчиками.

 

Переваги гребеня проти вошей:

  • відсутність побічних ефектів;
  • сумісність з іншими протипедикульозними засобами;
  • можливість вичесати з волосся не тільки комах, але і їх зародків;
  • відсутність вікових обмежень;
  • якщо гребінь якісний, структура волосся від вичісування не страждає.

 

Єдиним недоліком гребеня можна назвати хіба що копіткість самого процесу вичісування вошей і гнид: в залежності від довжини волосся на це може піти від півтори до трьох годин.

Деякі виробники засобів від вошей комплектують їх спеціальним гребенем для вичісування. Практика суміщення інсектициду і гребеня показує найвищу ефективність у боротьбі з паразитами.

Залишити відгук