Про-Фарма FB Youtube

Народні засоби від вошей

Від педикульозу не існує щеплення, на вошей не виробляється імунітет. Тому кожен з нас повинен бути готовим відбити напад паразитів. Пускати ситуацію на самоплив і сподіватися, що "саме пройде", не варто. Чим раніше почнеться боротьба з непроханими гостями, тим краще. Але в своєму прагненні якомога швидше позбутися вошей люди готові сліпо слідувати навіть самим дивним порадам, нехтуючи міркуваннями здорового глузду і техніки безпеки.

 

У будь-яких препаратів, які продаються в аптеках, є альтернатива у вигляді засобів народної медицини. При лікуванні педикульозу більшість наполегливо віддають перевагу дідівським способам, сподіваючись на те, що вони містять натуральні складові і дешевше обходяться. У той же час медики відзначають їх меншу ефективність у порівнянні з останніми розробками хімічної індустрії. До того ж частина цих методів без перебільшення становлять загрозу для здоров'я.

 

 

Як позбутися вошей народними засобами

 

 

Серед засобів, рекомендованих представниками старшого покоління, лідируючі позиції займає виведення вошей за допомогою гасу. Суть процедури проста: суміш гасу і рослинного масла, взятих в рівних пропорціях, наноситься на пару годин на волосся. Оброблену поверхню рекомендується закрити плівкою, обмотати хусткою. Цей засіб повинен привести до посилення згубного впливу пекучої і смердючої суміші на комах. Хочеться відзначити, що засіб дійсно може заподіяти відчутний дискомфорт. Причому не тільки вошам, скільки тому, хто намагається від них позбутися. До того ж не варто забувати про токсичність гасу і його горючі властивості. Злочином проти здорового глузду є його застосування при лікуванні педикульозу у маленьких дітей, алергіків і вагітних жінок.

 

 

Трохи менш екстремальний спосіб боротьби з вошами - обробка волосся скипидарною маззю. Її неповторний аромат повинен, на думку ентузіастів народної медицини, позбавити вошей душевної рівноваги і бажання розмножуватися. На практиці отримуємо виражене роздратування і без того розчесаної шкіри голови і масу гострих відчуттів у зв'язку з цим.

 

 

Велику популярність має такий спосіб лікування педикульозу, як фарбування волосся хною. Але ця процедура дорослим особинам особливо не зашкодить. Єдина дієва її частина пов'язана з подальшим вичісуванням гнид.

 

 

Також, за чутками, можна позбутися від гнид і вошей, змішуючи оцет з сіллю і обробляючи отриманою сумішшю покриту волоссям частину голови. Біда в тому, що несвідомі громадяни замінюють оцет оцтовою есенцією, що неминуче призводить до серйозних опіків. А це вже страшніше банальної вшивості.

 

 

Довгий час було популярно лікувати педикульоз за допомогою півгодинного компресу з горілки (спирту). Навіть за тридцять хвилин такий чудо-засіб неминуче обпече багатостраждальну шкіру голови, болісно сверблячу від укусів і розчісувань. А спиртові пари можуть викликати перебої дихання.

 

 

Засоби від вошей і гнид

 

 

Як не дивно це звучить, але для позбавлення від вошей використовують і продукти харчування. Маска з майонезу, залишена на волоссі протягом декількох годин, повинна привести до загибелі комах від нестачі повітря. За сміливість ідеї - п'ять, за ефективність - нуль.

 

 

Нерідко радять також провести обробку волосся соком лимона або журавлини - чергове випробування на міцність, пов'язане з роз'їдаючими  властивостями кислого соку. Найприкріше, що страждання незрівнянні з результатом (точніше - з його відсутністю).

 

Як бачите, в скарбничці народної медицини чимало оригінальних методів лікування педикульозу. Чи варто їх застосовувати - кожен вирішує сам. Аптечні препарати для боротьби з вошами, звичайно, коштують трохи дорожче, ніж втілення в життя авторських методик з Інтернету. Зате вони куди більш нешкідливі і ефективні.

 

Залишити відгук